18 Mart Coşkusu Zafer Koşusuyla Başladı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yıl dönümü etkinlikleri, Zafer Koşusu ve Halk Yürüyüşü Programı ile başladı.

18 Mart Zafer Haftası nedeni ile düzenlenen etkinlikler, Çimenlik Kalesi'nde gerçekleştirilen tören programı ile başladı. Törene, Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi, askeri erkan, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Tören, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Vali Orhan Tavlı’nın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşma sonrasında halk oyunları ve Mehter Takımı gösterisi gerçekleştirildi. Tören sırasında Türk Hava Kurumu tarafından gerçekleştirilen paraşüt gösterisi katılımcılardan büyük beğeni aldı.

Çimenlik Kalesinde gerçekleştirilen törenin ardından, Çanakkale Valiliği önüne kadar halk yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından Valilik binası önünde düzenlenen törende, Gelibolu Yarımadasından alınan toprak, Çanakkale Boğazından alınan deniz suyu ve Türk bayrağından oluşan kutsal emanetleri Vali Tavlı’dan alan genç atletler, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırmak üzere zafer koşusuna başladı.