AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan Avukatlar Günü Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av.Bülent Turan, kendisinin de avukat olduğunu hatırlatarak, 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Av.Bülent turan toplumsal ve bireysel adaletin sağlanmasında önemli olan savunma hakkının anayasal güvence altına alındığını ifade ederek, "Demokrasinin ve hukuk devletinin vazgeçilmez koşulu olan bu hak, toplumsal barışı ve adaleti güçlendirmesi yanında bireyin kendini ifade etmek ve uğradığı haksızlığı gidermek amacıyla başvurduğu en medeni yoldur” dedi.

İddia, karar ve savunma hakkının uygulayıcılarının avukatlar olduğunu dile getiren Turan, " Savunmanın temsilcisi avukatların olmadığı yerde adil yargılamadan bahsedilemez. Avukatlık mesleğine ve avukatlarımıza gereken değerin verilmesi, hukuk sistemimizin güçlenmesi bakımından önemlidir. Hükümetlerimiz döneminde yargıyı güçlendirmek adına köklü reformlara imza attık. Bu kutsal görevin en sağlıklı şekilde yerine getirilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu duygularla kamu vicdanının ve adaletin sağlanmasında, savunma hakkının kullanılmasında önemli görev üstlenen tüm avukatlarımızın avukatlar gününü kutluyorum” dedi.