AYVACIKTA YEREL SEÇİM 2024

Seçimlere saylı gün kala işte Ayvacık İlçesinde belediye başkan adayları sandık öncesi son kozlarını oynuyorlar. Her aday son gün için miting yapma yarışını girerken, son düzlükte kimin yarışı birinci bitireceği Ayvacık'ta merek konusu oldu.

Seçimlere saylı gün kala işte Ayvacık İlçesinde belediye başkan adayları sandık öncesi son kozlarını oynuyorlar. Her aday son gün için miting yapma yarışını girerken, son düzlükte kimin yarışı birinci bitireceği Ayvacık’ta merek konusu oldu. Seçimlere az bir süre süre kalan ilçede mevut Belediye Başkanı CHP’li Mesut Bayram ile yarışa devam ederken, MHP’de iş adamı Muharrem Şahin’i aday gösterdi. 2019 seçimlerinde AKP’ Parti’den belediye başkan aday adayı olan Ersan Sezer, o dönemin efsane başkanı ve ilçesine 15 sene damgasını vuran Mehmet Ünal Şahin’in yeniden Cumhur Başkanı Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle aday olmasından sonra bekleme sürecine girdi. AK Parti adayı Ersan Sezer 2024 seçimlerinde yeniden aday adayı olarak siyaset sahnesinde yerini aldı ve AK Parti’nin Ayvacık Belediye başkan adayı oldu.

Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 38 yıllık siyaset hayatı boyunca gerek tartışma yaratan kararları, gerekse icraatleriyle gündemde kalmıştı. Merhum Süleyman Demirel’in bir sözü hiç aklımdan çıkmaz, “Siyasette 24 saat çok uzun zamandır” siyaset için yapılmış en doğru tespitlerden biridir. Siyasetin de bu ruhla yapılması gerektiği vurgulanmış ve bu davranış biçimi hem toplumda hem de siyasiler tarafından kabul görmüştür. Şimdi biz asıl konumuza dönelim Ayvacık’ta son düzlüğe kim önde girecek.

CHP Adayı Mesut Bayram

2019 yerel seçimlerinde Mesut Bayramın kazanmasıyla birlikte 2024 yılına kadar ilçe hiç yatırım almadığı gibi, kamuoyunda beş sene duraklama devri yaşandığı iddia ediliyor. Yine iddialara göre belediyeyi yönetenlerin gözle görülür bir proje üretmediği gibi eskiden yapılan projeleri de yeniymiş gibi lanse etmesi düşündürücüdür. Seçim öncesi Mesut Bayram için ilçede dolaşan iddialara buradan sormak isterim. Ayvacık Belediyesi’nin borçsuz devir aldıktan sonra İlçe belediyesinin İller Bankasına ne kadar borcu olmuştur. Belediyede kurulmuş olan şirketin SGK borcu ne kadardır. İmar işlerini takip eden ilçede ünlü olarak bilinen Bu MENŞURE ve yanında beraber olduğu Elif Hanım kimdir. Belediyede 18 imar planları neye göre yapılıyor. Seçimi kazandıktan sonra vaatlerinizden biri olan 4 katlı kreş binası tamamladınız. Ancak hiçbir yerde 4 katlı bir kreş yoktur. Kreş üst katlarını huzur evi olarak faaliyete geçirileceği iddia ediliyor. Huzur eviyle birlikte sizce kreş uygunmudur. Özet olarak seçildiğiniz günden itibaren beş yıldır ilçenizi yaptığınız hizmetler avucun bir içini doldurmaz.

AK Parti adayı Ersan Sezer

Ayvacık Fen Lisesi’nde kurucu müdür olarak görev yaptı. Yukarıda belirttiğimiz gibi dönemin efsane belediye başkanı olan Mehmet Ünal Şahin’in karşısında belediye başkan aday adayı oldu. Ancak müdürlüğü döneminde Fen Lisesi’nin hem eğitim yönünden, hem de fiziki konumu yönünden başarısız olduğu iddialar var. Diğer konu ilçeye doğal gazın gelmesiyle ilgili mevcut belediye başkanı Mesut Bayrama teşekkür edip, övgüler dizdi, oysa ilçeye doğal gazın gelmesine sebep olan ilçeye damgasını vuran efsane başkan Mehmet Ünal Şahin ve dönemin AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan’dır. Buradan şu anlaşılıyor mevcut başkan Mesut Bayram veya Ersan Sezer’in belediye başkanı olması veyahut kazanması fark etmiyor. Sonuç olarak kimse kimsenin tavuğuna kışt demiyor.

 

MHP adayı Muharrem Şahin

Siyasi olarak ismi hiçbir şaibeye karışmayan ve bu memleketin güzel insanlarına bir vefa borcumuz var diyerek MHP’den aday olan Muharrem Şahin, “Ben makam ve mevki sahibi değil, ilçemizde yaşayan halkımızın gönlünde taht kurmaya geliyorum” diyen, bugüne kadar belediyede meclis üyeliği ve daha eski dönemde belediye başkan vekilliği yaparak ilçesine hizmetlerde bulundu. Kendisiyle görüştüğümüzde geçmiş dönemde yaptığım görevler dolayısıyla siyaseten kazandığım tecrübeyle hemşerilerime daha iyi hizmet yapabilmek için “ Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” düşüncesiyle aday olduğunu belirti.

Ayvacık Yerel Seçim Mesut Bayram Ersan Sezer Muharrem Şahin