Başkan Kuzu; "Fidanlar Bizden, Meyveler Sizden"

Çan Belediyesi ve Çan Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte hareket ederek, 'Orman Haftası Etkinlikleri' çerçevesinde, 26 Mart Pazartesi günü 'Fidanlar Bizden, Meyveler Sizden' sloganıyla tüm halka 10 Bin adet fıstık çamı, 10 Bin adet ceviz ve 5 Bin adet dut fidanı olmak üzere 25 Bin adet meyve fidanı dağıttı.

Her yıl geleneksel hale getirilen organizasyonda, ilçenin pazarının kurulduğu gün tercih edilerek, köylerden gelen vatandaşlara da bu kampanyadan yararlanma imkânı sağlandı. Kampanya kapsamında 50 bin fidan toprakla buluşmak üzere Çan Halkının ellerinde yeşil yolculuğuna başladı.

Başkan Kuzu; “Hamdolsun, ‘Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz.”

Kampanya hakkında görüşlerini aldığımız Başkan Kuzu; “Yaşadığımız şu dünya toprakları üzerinde her canlı bir birine muhtaçtır. Hele ki, biz insanoğlu doğanın her bir parçasına muhtacız. Nasıl ki, biz topraktan var olduysak, yediğimiz, içtiğimiz, soluduğumuz hava dahi topraktan var oluyor, çünkü ne kadar yeşil varsa o kadar oksijen tüketimi sağlıyoruz. Hamdolsun, ‘Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz. İşte bu sebeple, geleceğimize sahip çıkmak adına, doğamıza sahip çıkmamız gerekir düşüncesiyle, bu kampanyamızı gerçekleştirdik ve yüzlerce fidan dağıtımı yaptık” açıklamalarında bulundu.