Çanakkale'de Bir Haftalık Huzur Uygulamaları: Aranan 17 Şahıs Yakalandı, 2 Kişi Tutuklandı

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü birimleri tarafından 29 Aralık 2025 – 05 Ocak 2026 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde geniş kapsamlı huzur uygulamaları gerçekleştirildi.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü birimleri tarafından 29 Aralık 2025 – 05 Ocak 2026 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde geniş kapsamlı huzur uygulamaları gerçekleştirildi.

Yapılan uygulamalarda toplam 6 bin 740 şahıs ile 2 bin 362 araç incelendi. Denetimler sonucunda, farklı suçlardan aranması bulunan 17 şahıs yakalanırken, 355 araç sürücüsüne idari trafik para cezası uygulandı.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda ise 73,30 gram narkotik madde, 446 adet uyuşturucu hap ile uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 11 bin 750 TL ele geçirildi. Olaylarla bağlantılı olarak 30 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapılırken, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan işlem yapılan 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan kamu huzurunu bozacak şekilde davranışlarda bulunan 43 şahıs hakkında, Kabahatler Kanunu hükümleri kapsamında idari yaptırım uygulandı.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla denetim ve uygulamaların 7 gün 24 saat aralıksız devam edeceğini vurguladı.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü il merkezi ilçelerde huzur uygulamaları