Çanakkale, Jandarmadan Suçlulara Geçit Yok ! 10 Şahıs Yakalandı, 7'si Tutuklandı
Jandarmanın dedektifleri JASAT, Çanakkale genelinde suçlulara nefes aldırmadı. Aralarında 23 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunanların da olduğu 10 şahıs yakalandı, 7'si cezaevine gönderildi.
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 3-9 Kasım 2025 tarihleri arasında il genelinde gerçekleştirdiği uygulama ve operasyonlarla suçlulara göz açtırmadı.
Bir haftalık denetimlerde 11 bin 568 şahıs ve 3 bin 244 araç sorgulandı. Yapılan çalışmalar sonucunda 44 aranan şahıs ile 14 araç yakalanarak adli mercilere teslim edildi.
JASAT’tan Nefes Kesen Operasyonlar
İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarmanın Dedektifleri JASAT timleri, çeşitli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik başarılı operasyonlar gerçekleştirdi.
Bu kapsamda:
Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama ve Hükümlü veya Tutuklunun Kaçması suçlarından 23 yıl 7 ay 1 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs,
Kasten Yaralama ve Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma suçlarından 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan 1 şahıs,
Silahla Yağma suçundan 5 yıl 6 ay hapis cezası bulunan 1 şahıs,
Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün ve 358 gün hapis cezası bulunan 2 şahıs,
Alkol veya Uyuşturucu Maddenin Etkisi Altında Araç Kullanma suçundan 4 ay 11 gün,
Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma suçundan 5 ay,
Mala Zarar Verme suçundan 1 şahıs,
Bilişim Sistemleri, Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık suçundan 1.660 TL adli para cezası bulunan 1 şahıs ve Dolandırıcılık suçundan aranan 1 şahıs olmak üzere toplam 10 şahıs yakalandı.
Yakalanan 10 kişiden 7’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öğrencilere Akran Zorbalığı ve Mahremiyet Eğitimi
Öte yandan, 7 Kasım 2025 tarihinde Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, Erenköy İlköğretim Okulu öğrencilerini ziyaret etti. Öğrencilere “Akran Zorbalığı ve Mahremiyet” konularında bilinçlendirme eğitimi verildi; etkinlik sonunda çocuklara bayrak ve balon hediye edildi.
“Huzur ve Güven İçin 7/24 Görev Başındayız”
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, vatandaşların huzur ve güvenliği için mesai mefhumu gözetmeksizin 7/24 esasına göre çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.