CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan Basın Toplantısı Düzenledi

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 23.03.2018 tarihinde İstanbul –Güngören ilçe kongresinde yaptığı konuşmada , Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın hakkında yaptığı haksız suçlamaları değerlendirmek için parti il binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Güneşhan yaptığı açıklamada; "Sanırım Çanakkale AKP örgütü ve yöneticileri, Çanakkale ile ilgili olarak kendi genel başkanlarına sürekli olarak yanlış bilgiler aktarmaktadırlar.

Tüm Çanakkale kamuoyunun ve sizlerin de bildiği gibi , AKP Çanakkale il gençlik kolları 21.03.2018 tarihinde Cumhuriyet Meydanın da ve bazı ilçelerde, Türk Silahlı Kuvvetleri dağıtımı esnasında , Çanakkale'yi gerecek, ayrıştıracak ve toplumda huzursuzluğa neden olabilecek içerikteki bir pankartı olay mahalline asmışlardır. Sayın Gurup Başkan Vekilinin,daha önce yerel basına verdiği bir demeçte ' Gerekirse Çanakkale'yi daha da fazla gereceğiz ' şeklinde ki demecinin hafızalarımızdaki yeri de henüz çok tazedir. Sayın Gurup Başkan Vekilinin, demecini hatırladığımızda , pankartı neden astıkları daha anlaşılabilir olmaktadır.

Buna rağmen , İl başkanı olarak bizzat kendim , doğrudan AKP İl Başkanı Sayın Ergin Sezen’i arayarak , Çanakkale'nin barışın ve özgürlüğün kenti olduğunu ve bu huzurlu ortamı bozmaya hiç kimsenin hakkının olmadığını söyleyerek , asılan pankartın gerginlik yaratacak nitelikte olduğunu ve Çanakkale deki barış ortamına uygun düşmediğini , bu nedenle de pankartı kaldırmalarının tüm Çanakkale'nin yararına olacağını ilettim. Kendiside olumlu yaklaşarak konu ile bizzat ilgileneceğini söyledi. Söylendiği gibi pilav dağıtımının engellenmesi asla söz konusu olmamıştır. Pilavın dağıtımı da, pankart indirilerek olaysız bir şekilde devam etmiştir.

Ayrıca, Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’ın AFRİN nedeni ile dağıtılan pilavı engellediği söylemi acizlikten başka bir şey değildir. Kaldı ki; Belediye Başkanımız her yıl 18 Mart Şehitleri Anma Gününde pilav ikramında bulunmaktadır. Bu yıl da ' Hem AFRİN de hem Güneydoğu da şehitlerimiz var dolayısıyla bu yıl bu ülkenin bağımsızlığı için, bizim burada özgürce yaşayabilmemiz için can veren tüm şehitlerimiz anısına ikram da bulunduk, duamızı ettik.' diyerek 13.03.2018 tarihinde Cuma pazarında binlerce kişiye pilav dağıtımı yapmıştır.

Görüldüğü gibi sayın Gurup Başkan Vekili ve AKP yönetimi; Çanakkale de her geçen gün düşen oy oranlarının hesabını verememe korkusuna kapıldıkları için , kamuoyuna ve genel başkanlarına sürekli olarak yanlış ve yanlı bilgi vermektedirler . Çanakkale'yi kendi deyimleri ile germeye çalışmaktadırlar.

Ama bunun AKP ye hiçbir getirisi ve faydası olmayacaktır. Türkiye tek adam rejimine ve diktatörlüğe sandıkta AKP’ye oy vermeyerek dur diyecektir."