İhracatçı Yunan Firmasının Sahiplerinden Üreticisinin Düğününe Ziyaret

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Evciler Köyü'nde geçtiğimiz günlerde Ersin Zeybekoğlu oğlu Recep Zeybekoğlu'na için unutulmayacak bir sünnet töreni düzenledi.

Evciler Köyü'nde dillere destan bir düğün merasimi düzenleyen Ersin Zeybekoğlu, gelen misafirlerini sabahın erken saatlerinden itibaren karşılamaya başladı. Düğüne katılan yaklaşık 1000 kişiye evinin önünde sunduğu yemekte deyim yerinde ise masada sadece kuş sütü eksikti.

Ersin Zeybekoğlu’nun Yunanistan'a Çanakkale de bulunan ihracatçı DilKorhan Gıda sahibi Korhan Meriç  aracılığı ile meyve ihracatı yaptığı, Selanik ve Kavala Şehirlerinde iş yerleri olan Mpelefas Atanasios Sebze Ve Meyve İhracatçı firma sahibi Blefas Tanasi kızı Blefas Despina  ve yakın arkadaşlarından oluşan bir grup Yunanistan'ın Kavala şehrinden Çanakkale Bayramiç Evciler Köyü'ndeki üreticisinin düğününe geldi.

Firma sahibi Tanasi,Evciler Köyü'ne ilk defa geldiğini ve insanların misafirperverliğine,havasına,ayazmaya hayran kaldıklarını dile getirdi. Düğünde yemek ikramına katılan masa Türk yemeklerine hayran kaldılar.Türk örf ve adetlerini unutmayan misafirler sünnet olan Recep Zeybekoğlu’na da takısını takmayı unutmadılar.Gece köy meydanında düzenlenen düğün merasimine katılan yunanlı misafirler Ersin Bey ve arkadaşları ile karşılıklı oynadılar.Böyle bir düğüne katılmış olmalarından çok mutlu olduklarını söyleyen firma sahibi Tanasi, evcilerin elmasının bir dünya markası olduğunu dile getirerek mal aldığımız üreticimiz Ersin Bey'in maddi manevi her zaman yanında olduğunu dile getirdi.Düğünde yunanlı misafirlerini ağırlamaktan şeref duyduğunu söyleyen Ersin Zeybekoğlu,amaçlarının Evciler Elmasını dünyaya tanıtmak olduğunu dile getirerek Türk-Yunan kardeşliğinin ticaret ve manevi olarak devam ettireceğini ve firma sahibi Blefas Tanasi'nin her zaman yanında olduğunu dile getirdi.