Protokolün Değil Milletin Vekili

Çanakkale'nin kadın milletvekili Jülide İskenderoğlu, ezber bozmaya devam ediyor. ÇOMÜ'nün mezuniyet törenine katılan İskenderoğlu, vekil olduktan sonra ilk konuşmasında kendi gibi aynı üniversiteden mezun olan gençlere seslendi. Protokolde oturmak yerine öğrencilerin yanına koştu, onların mutluluğuna ortak oldu.

Tam 21 yıl önce aynı heyecanı kendiside yaşayan İskenderoğlu, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada ‘Devletinize, memleketinize hizmet etmekten asla vazgeçmeyin. Değerlerimize sahip çıkın. Bizim sizlerden beklentimiz büyük. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ülkemizi muhasır medeniyet seviyesine getirecek olanlar sizlersiniz’’dedi.

Çanakkale’nin çiçeği burnundaki milletvekili Jülide İskenderoğlu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından düzenlenen mezuniyet törenine katıldı. Vekil seçilmesinin ardından ilk olarak, mezun olduğu okulun mezuniyet törenine katılan İskenderoğlu’nun yaşadığı heyecan ve mutluluğu görülmeye değerdi.

ÇOMÜ’de 2017-2018 eğitim-öğretim yılında yaklaşık 9 bine yakın öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı. Çanakkale 18 Mart Stadyumu'ndaki mezuniyet törenine öğrenci aileleri de büyük ilgi gösterdi, tribünler doldu taştı. Öğrencilerin geçit töreni ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti. Dereceye giren öğrencilere ödül vermek için sahneye davet edilen Çanakkale Milletvekili İskenderoğlu, ödüllerin takdiminin ardından mezun öğrenci ve ailelerini selamlamak istedi. Çok değerli misafirlerimiz, öncelikle Çanakkale’mize hoş geldiniz sefalar getirdiniz diye konuşmasına başlayan İskenderoğlu, kendisinin de ÇOMÜ’den mezun olduğunu dile getirdi. ÇOMÜ mezunu olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade eden İskenderoğlu “Bundan tam 21 yıl önce bende kardeşlerim gibi mezun olmanın sevincini yaşadım. Bu konuşma benim için çok önemli ve anlamlı. Milletvekili seçilmemin hemen ardından ilk katıldığım resmi program bu. Milletvekili olarak ilk kez bir konuşma yapıyorum ve konuşmada mezun olduğum öğrencilere sesleniyorum. Mutluluğumu kelimelerle tarif edemem.

Çok uzun bir konuşma yapmayacağım. Mezun olan kardeşlerime çok önemli birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Öncelikle hiçbir makamın ve paranın devamı yok. Mutlaka ailenize ve sevdiklerinize vakit ayırın. Her şey gelip geçecek ama aileniz sürekli sizin yanınızda olacak. Devletinize memleketinize hizmet etmekten asla vazgeçmeyin. Değerlerimize sahip çıkın. Bizim sizlerden beklentimiz büyük. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ülkemizi muhasır medeniyet seviyesine getirecek olanlar sizlersiniz. Mezun öğrencilerimize Çanakkale’de her zaman kapımız açık. Çanakkale sizi özleyecek ve bekleyecek. Allah yolunuzu açık etsin’’dedi.

Konuşmasın ardından protokol tribününde oturmak yerine öğrencilerin yanına koşan İskenderoğlu mezun öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu. ÇOMÜ’den mezun olan binlerce öğrenci de İskenderoğlu’nu sevgi ve muhabbetle karşıladı. Öğrenciler çiçeği burnunda vekil ile fotoğraf çekilebilmek selfie yapabilmek için adate birbirleri ile yarıştılar. Tören binlerce öğrencinin aynı anda keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

Öte yandan Ticaret Borsası İlkokulu ve Ömer Mart Ortaokulu’nun temel atma törenine de katılan İskenderoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi “Temel atmak, açılış yapmak bizde alışkanlık haline geldi. Ramazan ayı boyunca neredeyse her gün bir temel attık, açılış yaptık. Bu törenin eğitim camiasına ve çocuklarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yatırımların mimarı, Çanakkale AK Parti Milletvekili ve Grup Başkan Vekilimiz Bülent Turan’a çok teşekkür ediyorum. O’nun sayesinde Çanakkale’miz çok güzel hizmet ve yatırımlara kavuştu. Bu törenler artık sıradan hale geldi. Bundan sonra da Grup başkan vekilimiz ile birlikte, el ele verip çocuklarımıza, gençlerimize yatırım yapmaya devam edeceğiz.”