Tülay Ömercioğlu; "Bu İşin Altında Çok Başka Şeyler Var!"

Çanakkale Belediyesi mayıs ayı belediye meclis toplantısında gündeme AK Parti Grubu adına konuşan belediye meclis üyesi Tülay Ömercioğlu'nun söyledikleri vurdu. OHAL'den, 24 Haziran seçimlerine birçok konuda değerlendirme yapan Ömercioğlu Çanakkale Belediyesinin geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir ihaleye dikkat çekti.

Mezarlığın karşısında yer alan mülkiyeti Çanakkale Belediyesine ait olan bir arazinin akaryakıt istasyonu yapılmak üzere ihaleye çıktığını fakat ihaleye belediyenin şirketi olan hizmet gruplarının dışında başka firmalarının girmesinin engellendiğini dile getiren Ömercioğlu hizmet gruplarının aylık 5 bin lira kirayla aldığı yere 110 bin lira kira vermeyi kabul eden firmanın ihaleye girmemesi için neden baskı yapıldığını sordu. Bu durumun Çanakkale belediyesini açıkça zarar ettiğinin altını çizen Ömercioğlu; "Burada belediye zarar ettiriliyor, bir firmanın girdiği ihale mi olur? Yapmazsın ihaleyi, yeniden ilana çıkarsın ama bize gelen bilgiler bu işin altında çok başka şeyler olduğunu söylüyor. Şimdi ben sormak isterim, Çanakkale merkezde olan BP akaryakıt istasyonu için yıllar içinde ne kadar destekleme primi almıştır? Araştırdım alması gereken prim 5 yılda en az 5 milyon olması lazım en az. Bu yeni yapılacak mezarlığın karşısındaki yer içinde akaryakıt firmalarının en az 8 milyon destekleme primi vereceklerini öğrendim. Belediye hizmet grupları tek başına girdiği bu ihalede BP’den ne kadar alacaktır bunun mutabakatı yapılmıştır. Belediye hizmet grupları resmi hesaplarına eğer bu primler alınmışsa nasıl işlenmiştir?"

OHAL’den Kirli İşleri ve Gizli İlişkileri Olanlar Çekinmelidir

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale’de dahil 81 ilde “Olağanüstü hal değil, demokrasi istiyoruz” diye oturma eylemi yapıldı. Gerçekten demokrasi isteyenler, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı olur, tankların önüne geçerdi. Böyle bir davranış sergilemek elbette cesaret işidir. Böylesi dik bir duruşu herkesten bekleyemeyiz. Kimi yürekli değildir, kiminin de canı kıymetlidir. Korkaklığı kusur olarak tanımlayamayız. Onları kınayamayız. Hadi günlerce demokrasi nöbetinin tutulduğu meydana uğramadınız bu meydanın adının demokrasi meydanı olarak değişmesini talebimize cevap verseydiniz. Derdi demokrasi olan, 28 Şubat sürecinde anti demokratik uygulamalara imza atmış ve bu milletin evlatlarına zulmetmiş kişileri partisinde baş tacı etmezdi. Millet ve memleket olarak olağanüstü günlerden geçiyoruz. Kanlı işgal girişiminden yeni kurtulduk ve sınırlarımızda durum ortada adeta savaştayız. Böyle sıkıntılı zamanlarda özel önlemler alınabilir. Bundan suçlular korkmalıdır. Kirli işleri ve gizli ilişkileri olanlar çekinmelidir. Kendi halinde yaşayan, vatanı seven insanlar neden korksun? OHAL vatandaşa değil, vatandaşla derdi olanlarla ilgilidir!

24 Haziran Bu Yönüyle Devletimize, Milletimize Yine Güç Katacaktır

Türkiye, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin gündeme getirmesi ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da seçim tarihini açıklamasıyla birlikte yeni bir döneme girmiş oldu. Özellikle devletin bekası ve ülke güvenliği ile birlikte ekonomiye olumsuz bir etkisi olmaması gibi makul gerekçelerle seçimin 24 Haziran’a alınmış olmasının son derece doğru bir karar olduğunu belirtmek gerekiyor. Devletin toprak bütünlüğü ve anayasal düzeninin tehdit altında olduğu, devletin bekası için önlemler alınan bu süreçte hangi siyasi görüşten olursa olsun her vatandaşımızın Devletin yanında yer alması gerektiğini düşünüyorum. MİT krizi ve gezi olaylarıyla birlikte başlayan saldırı ve diz çöktürme dalgası ile hem içeride hem de dışarıda siyaset mühendisliği ile bir yandan yabancı kaynaklarla terör pompalanıyor, bir yandan ekonomi sabote ediliyor, sıkıştırılıyor ve öte yandan da sürekli yeni gündemlerle Türkiye itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Tarihi boyunca milletimiz böylesi operasyonlara defalarca maruz kalmış, hemen hepsinden de güçlenerek çıkmıştır. Biz inanıyoruz ki 24 Haziran bu yönüyle devletimize, milletimize yine güç katacaktır.

Tabi seçim süreçleri önemlidir, bu seçimde kısa bir propaganda süreci olarak hepimize büyük görevler düşüyor. Maalesef geçtiğimiz seçimlerde Çanakkale’de yaşanmasını istemediğimiz çirkin olaylara bizzat maruz kaldık. Parti olarak seçim çalışmalarında kullandığını karavanı standımızı istediler, standımıza saldırdılar, hayır yapmak istedik onu engellediler ve daha bir sürü şey bunlar ulusal basında da yer aldı. Ben umuyorum ve diliyorum bu süreçte hem eylem hem söylem bakımından Çanakkale’ye yakışan bir süreç geçiririz.

Belediye Hizmet Grupları Bugüne Kadar Ne Kadar Destekleme Primi Almıştır?

Geçtiğimiz günlerde mezarlığın karşısında yer alan mülkiyeti Çanakkale Belediyesine ait olan bir arazinin akaryakıt istasyonu yapılmak üzere ihaleye çıktığını öğrendik. Bu ihaleye sadece bir firmanın katıldığını bu firmanın da Çanakkale Belediyesi Hizmet Grupları Aş olduğunu öğrendik yanlış hatırlamıyorsam aylık 5 bin lira gibi bir rakamla burasını hizmet grupları kiralamış. Burasını merkezdeki gibi BP ile anlaşarak hizmet vermeyi düşünüyorlarmış. Buraya kadar her şey normal fakat anormal olan kısmı ise oldukça dikkat çekici.

Bu ihaleye bir firma daha katılmak istiyor kayıtlarınızda vardır bakın ihale dosyasını alan firmalara o firmalardan birisi. Bu firma ilk yıl 60 bin lira sonraki yıllarda 110 bin lira kira vermek koşuluyla ihaleye girmek istiyor fakat ne oluyorsa araya hatırlı kişiler giriyor ve çeşitli baskı, tehdit gibi unsurlar kullanılarak hatta hatta imar gibi başka işlerin belediyede takılır denilerek bu arkadaşımızın ihaleye girmesi bir şekilde engelleniyor. Bakın bir firma 5 bin lira diğer firma 60 bin lira bir sonraki yıl ise 110 bin lira veriyor. 12 katı, 24 katı…. Peki zarar ettiğini bildiğimiz belediyeye ait olan hizmet gurupları şirketi neden buraya talip oldu? Burada belediye zarar ettiriliyor, bir firmanın girdiği ihale mi olur? Yapmazsın ihaleyi, yeniden ilana çıkarsın ama bize gelen bilgiler bu işin altında çok başka şeyler olduğunu söylüyor. Şöyle ki her akaryakıt istasyonu bayiliğini yaptığı akaryakıt firmasından 5 yıllık destekleme primi adında trilyonları bulan paralar alır. Sayın başkan akaryakıt işletmeciliğinde mahir bir kimse olduğu için o daha iyi bilir yanlışım varsa lütfen düzeltsin. Şimdi ben sormak isterim, Çanakkale merkezde olan BP yıllar içinde ne kadar destekleme primi almıştır, araştırdım alması gereken prim 5 yılda en az 5 trilyon olması lazım en az. Bu yeni yapılacak mezarlığın karşısındaki yer içinde akaryakıt firmalarının en az 8 trilyon destekleme primi vereceklerini öğrendim. Belediye hizmet grupları tek başına girdiği bu ihalede BP’den ne kadar alacaktır bunun mutabakatı yapılmıştır. Belediye hizmet grupları resmi hesaplarına eğer bu primler alınmışsa nasıl işlenmiştir?