Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Engelli bireylerin ve ailelerinin iş gücüne katılımını desteklemek amacıyla Engelsiz İşbaşı Eğitim Programı (İUP) başvurularını almaya başladı.
Başvurular 2 Eylül 2025’te başlarken, 6 Eylül Cumartesi günü sona erecek. Adaylar başvurularını, engelsiz.iskur.gov.tr
adresinde yer alan “Engelsiz İUP Başvuru” butonu üzerinden e-şube aracılığıyla yapabilecekler.
Program 22 Eylül’de Başlıyor
Engelsiz İUP, engelli bireylerin iş hayatına uyum sağlamaları, mesleki deneyim kazanmaları ve istihdam süreçlerinde daha etkin rol almaları amacıyla hayata geçirildi. Çanakkale’de toplam 10 kurumda uygulanacak programda her kurum için 5 kontenjan ayrıldı. Eğitimler 22 Eylül 2025’te başlayacak ve 29 Mayıs 2026’ya kadar devam edecek.
Mülakat Tarihleri
Katılımcılar, liste yöntemiyle belirlenecek. Adaylar için mülakatlar 9–10 Eylül 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek:
09 Eylül 2025: Bayramiç Kaymakamlığı (10:30), Biga Kaymakamlığı (11:00), Lapseki Kaymakamlığı (11:00)
10 Eylül 2025: Ayvacık Kaymakamlığı (10:00), Çan Kaymakamlığı (11:00), Eceabat Kaymakamlığı (10:00), Ezine Kaymakamlığı (10:00), Gelibolu Kaymakamlığı (10:00), Yenice Kaymakamlığı (13:30), Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuvarı (14:00)
Kimler Başvurabilir?
Programa öncelikli olarak engelli bireyler başvurabilecek. Bunun yanında engelli bireylerin anne ve babaları da başvuru hakkına sahip olacak.
İŞKUR’dan Açıklama
İŞKUR Çanakkale İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Engelsiz İşbaşı Eğitim Programı ile engelli bireylerin iş hayatında daha güçlü bir şekilde yer alabilmelerini hedefliyoruz. Bu program sadece istihdam değil, aynı zamanda toplumsal katılım ve eşit fırsatlar adına önemli bir adımdır.”









