AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Recep Ragıp Barış, kentte uzun süredir tartışma konusu olan toplu taşıma sorunlarına ilişkin yeni bir açıklama yaparak Çanakkale Belediyesi’ni göreve davet etti. Barış, özellikle üniversite öğrencilerinin kullandığı hatlarda yoğunluk, yüksek bilet ücretleri ve araçların teknik durumuyla ilgili ciddi şikâyetler aldıklarını söyledi.
Barış, sosyal medyada gündem olan ve bir öğrencinin yaşadığı sıkıntıları anlattığı video üzerinden değerlendirmelerde bulunarak, toplu taşımaya dair sorunların artık görmezden gelinemeyecek boyuta ulaştığını ifade etti. Halk otobüslerinin hem eski hem de bakım süreçlerinin yetersiz olduğunu savunan Barış, bazı otobüslerin muayenesiz şekilde trafiğe çıktığı yönünde iddiaların da ciddiyetle araştırılması gerektiğini belirtti.
Toplu taşıma ücretlerinin birçok şehirle kıyaslandığında yüksek seviyede kaldığını dile getiren Barış, “Öğrenciler hem yoğunluk nedeniyle mağdur oluyor hem de yüksek ücretlerle karşı karşıya kalıyor. Bu durum, öğrencilerin günlük yaşamını doğrudan etkiliyor” dedi.
Üniversite hattındaki sorunlara acil çözüm çağrısı yapan Barış, belediyenin denetimlerini artırması ve araç filosunu yenilemesi gerektiğini vurguladı. Vatandaşlardan gelen şikâyetlerin dikkate alınması gerektiğini söyleyen Barış, “Çanakkale’nin toplu taşıma problemi artık kronik hâle geldi. Belediyenin bir an önce somut adımlar atması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: