AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 111. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gider, Çanakkale’nin yalnızca bir savaşın değil, bir milletin iradesinin tarihe yön verdiği dönüm noktası olduğunu ifade etti.
Mesajında Çanakkale’de verilen mücadelenin imkânsız denileni aşan büyük bir inanç ve kararlılığın eseri olduğunu belirten Gider, 111 yıl önce bu topraklarda milletin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiğini söyledi. Çanakkale’de ortaya konan ruhun aradan geçen yıllara rağmen Türkiye’nin attığı her adımın temelinde yaşamaya devam ettiğini dile getirdi.
Türkiye’nin savunma sanayiinden diplomasiye, üretim gücünden uluslararası alandaki duruşuna kadar birçok alanda ortaya koyduğu iradenin geçmişten devralınan büyük sorumluluğun devamı olduğunu vurgulayan Gider, “Çanakkale Geçilmez” sözünün bugün yalnızca tarih sayfalarında kalan bir ifade olmadığını, milletin ortak hafızasını, kararlılığını ve geleceğe yürüyüş azmini simgelediğini ifade etti.
Çanakkale’de verilen mücadelenin yalnızca cephede kazanılmış askeri bir başarı olmadığını belirten Gider, bunun milletin kaderini kendi iradesiyle tayin edeceğini tüm dünyaya gösterdiği tarihi bir eşik olduğunu söyledi. Yurdun dört bir yanından gelen kahramanların aynı vatan sevgisi etrafında birleştiğini ve fedakârlık, dayanışma ile kardeşliğin en güçlü örneğini ortaya koyduğunu dile getirdi.
Gider, bu birlik ruhunun bugün de toplumsal dayanışmanın ve milli direncin en sağlam dayanaklarından biri olmaya devam ettiğini belirterek, Çanakkale’de emanet edilen vatanı her alanda daha güçlü yarınlara taşımanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu kaydetti.
Mesajının sonunda Gider, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna can veren tüm şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andığını, gazilere ise şükranlarını sunduğunu ifade etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: