Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde saat 19:53’te 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre deprem yerin 11 kilometre derinliğinde gerçekleşti.
Hissedilen İller
Deprem, Balıkesir’in yanı sıra Marmara ve Ege Bölgesi’ndeki çok sayıda şehirde hissedildi. İstanbul, İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Kütahya, Bursa, Çanakkale,Yalova, Eskişehir, Sakarya ve Tekirdağ gibi illerde vatandaşlar sallantıyı hissetti.
Yıkım ve Artçılar ''Bir Bina Yıkıldı''
Sındırgı ilçesinde ilk belirlemelere göre 10 bina çöktü. Özellikle altında dükkan bulunan üç katlı bir yapının yıkıldığı bildirildi. Depremin ardından bölgede 4’ün üzerinde artçı sarsıntılar kaydedildi.
İlk Açıklamalar ve Tedbirler
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:
“AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri derhal saha taramalarına başlamıştır. An itibarıyla herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır.”
İfadelerini kullandı.
Uzman Uyarısı
Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, “Simav fayı üzerinde gerçekleşen bu sarsıntının artçıları 5 büyüklüğüne ulaşabilir. Halkımız tedbirli olmalı ve hasarlı yapıla ra girmemelidir.” uyarısında bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: