15 Temmuz 2016 tarihinde devlet kurumları içine yuvalanan hain bir kitle tarafından sözde darbe girişimi ile devlet çökertilmek istenmiş, milli birlik ve egemenliğimize yönelik bir saldırı gerçekleşmiştir. Yakın tarihimizden de milli birlik ve egemenliğin kıymetini çok iyi bilen bir ulus olarak, bizleri sarsan bu olayda maddi ve manevi bir yıkım gerçekleşti; halk iradesini simgeleyen TBMM bombalar altında kaldı, çok sayıda vatandaşımızı kaybettik.
Bu olayda şunu tekrar hatırladık ki, milli birlik, beraberlik ve egemenlik ülkenin olmazsa olmazıdır ve tüm yurttaşların sahip çıkması gereken olgulardır. Demokrasi, özgürlük, barış ve kardeşlik hepimiz için su kadar, hava kadar gereklidir.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 7 yıl önce gerçekleşen bu hain girişimi lanetliyor; kaybettiğimiz tüm 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize esenlikler diliyorum.
Saygılarımla
Ülgür GÖKHAN
Çanakkale Belediye Başkanı
BAŞKAN GÖKHAN'IN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI
Yayınlanma :
14.07.2023 11:53
Güncelleme :
14.07.2023 11:53
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: