Çanakkale Valiliği koordinasyonunda yürütülen kaçak yapılaşma ile mücadele kapsamında Şubat ayında Ayvacık ve Merkez ilçelerinde toplam 31 kaçak yapı yıkıldı. Denetimlerin kent genelinde kararlılıkla süreceği bildirildi.
Çanakkale’de kaçak yapılaşma ile mücadele çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çanakkale Valiliği koordinasyonunda, Çanakkale İl Özel İdaresi sorumluluk alanında yürütülen denetimler kapsamında 2026 yılı Şubat ayında toplam 31 kaçak yapının yıkımı gerçekleştirildi.
Yapılan çalışmalar çerçevesinde Ayvacık ilçesinde 17, Merkez ilçede ise 14 olmak üzere mevzuata aykırı şekilde inşa edildiği tespit edilen yapılar ekipler tarafından yıkıldı.
Yetkililer, Çanakkale genelinde özellikle kırsal alanlar, kıyı bölgeleri, kamu arazileri ve tarım alanlarında kaçak yapılaşmaya karşı denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirtti. Mevzuata aykırı yapıların tespit edilmesi halinde gerekli yasal işlemlerin uygulanacağı ve yıkım süreçlerinin kararlılıkla devam edeceği ifade edildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: