Çanakkale’de emniyet güçlerinin gerçekleştirdiği kaçakçılık operasyonlarında çok sayıda yasa dışı silah, mühimmat ve kaçak tütün ürünü ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheliden 3’ü tutuklandı.
Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 17–26 Aralık tarihleri arasında il genelinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik kapsamlı çalışmalar yürütüldü. Gerçekleştirilen operasyonlarda, hem silah kaçakçılığına hem de kaçak tütün ticaretine ağır darbe vuruldu.
Silah ve Parçalara El Konuldu
Yapılan aramalarda; 6 tabanca, 1 havalı tabanca, farklı çaplarda 281 fişek, 2 sis bombası, 18 şarjör, 6 namlu, 9 tetik tertibatı, silah tamirinde kullanılan 6 mengene ile yaklaşık 200 adet silah yapım ve onarımında kullanılan çeşitli malzeme ele geçirildi.
Kaçak Tütün Ürünleri Dikkat Çekti
Kaçak tütün ve tütün mamullerine yönelik çalışmalarda ise 1 milyon 500 bin adet bandrolsüz makaronun yanı sıra 60 bin 520 dolu makaron, 70 bin boş makaron, 175 paket tütün, 40 kilogram açık tütün, 318 paket kaçak sigara, 12 paket puro, 9 kilogram nargile tütünü ve 4 paket pipo tütünü bulundu. Ayrıca 23 elektronik sigara, 77 atomizer, elektronik sigara sarma makinesi ve hava kompresörü de ele geçirilenler arasında yer aldı.
3 Kişi Cezaevine Gönderildi
Operasyonlar kapsamında 5 ayrı olayda toplam 10 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Şüphelilerden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Yetkililer, Çanakkale genelinde halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü kaçakçılık faaliyetine karşı mücadelenin aralıksız ve kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: