Çanakkale’nin Merkez ilçesine bağlı Sarıcaeli köyünde öğle saatlerinde başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek hem tarım arazilerini hem de yerleşim alanlarını tehdit etti. Yangın, Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kadar yaklaşırken, bölgedeki müdahale çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Saat 13.30 sıralarında başlayan yangına, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 46 arazöz, 1 iş makinesi ve 272 personel müdahale ederken, havadan da 8 uçak ve 4 helikopter destek veriyor.
İtfaiye Ekibi Ölümden Döndü
Yangına müdahale eden Çanakkale Belediyesi’ne bağlı bir itfaiye ekibi, rüzgarın aniden yön değiştirmesiyle alevlerin arasında kaldı. Dar alanda manevra yapamayan ekip, alevlerin itfaiye aracının üzerine gelmesiyle aracı terk ederek koşarak uzaklaştı. O anlar cep telefonu kameralarına saniye saniye yansırken, itfaiye aracı tamamen yanarak küle döndü.
Bölgedeki vatandaşlar, yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için büyük çaba harcarken, ekipler de hem karadan hem havadan yoğun bir mücadele yürütüyor. Yangının kontrol altına alınması için çalışmaların gece boyunca süreceği bildirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: