Çanakkale İl Genel Meclisi’nde iki yıllık görev süresinin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen başkanlık seçimi, siyasi dengeler açısından dikkat çeken sonuçlar ortaya koydu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde yapılan aday belirleme sürecinde Halil Ertuğrul, rakibi Sadık Göğüsgeren’i geride bırakarak partisinin adayı oldu.
Genel kurulda yapılan oylamada ise Ertuğrul, bu kez Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) adayı Nejat Önder ile yarıştı. Toplam 34 üyeden oluşan mecliste CHP’nin 19 üyesi bulunmasına rağmen Ertuğrul’un 21 oy alarak seçimi kazanması, oylamada parti dışından da destek gördüğü şeklinde değerlendirildi. Nejat Önder ise 13 oyda kaldı.
Saat 17.00’de başlayan oturumda yaşanan oylama süreci, meclis aritmetiğinin ötesine geçen bir tablo ortaya koyarken, siyasi kulislerde sonuçlar geniş yankı buldu.
Yeniden başkan seçilmesinin ardından konuşan Halil Ertuğrul, kendisine destek veren tüm meclis üyelerine teşekkür etti. Görev süresinin kalan bölümüne vurgu yapan Ertuğrul, önümüzdeki dönemde hem yerelde hem de ülke genelinde siyasi hedeflere odaklanacaklarını ifade etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: