Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), uluslararasılaşma vizyonu kapsamında Kosova ile akademik ve sağlık alanlarında önemli iş birliklerine imza atmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda, Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Sayın Fikrim Damka, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyarete; ÇOMÜ Üniversite Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Eren Pek, Başmüdür Ece Ünal Çetin ile üniversitede eğitim gören Kosovalı öğrenci temsilcileri de katıldı.
Akademik ve Sağlık Alanlarında Ortak Adımlar
Görüşmede, ÇOMÜ ile Kosova’daki üniversiteler arasında geliştirilebilecek akademik iş birlikleri, nitelikli Ar-Ge çalışmaları ve öğrenci değişim programları ele alındı. Ayrıca, ÇOMÜ Üniversite Hastanesi bünyesindeki bazı poliklinikler aracılığıyla uluslararası hasta tedavisine yönelik iş birliği olanakları değerlendirildi.
Yapay Zekâ Destekli Yeşil Dönüşüm Vurgusu
Toplantıda, ÇOMÜ’nün 2024–2028 Stratejik Planı ve uluslararasılaşma vizyonu çerçevesinde özellikle yapay zekâ destekli yeşil dönüşüm eğitimlerinin Kosova’da hayata geçirilmesi konusunda ortak bir irade ortaya konuldu. Bu kapsamda, oluşturulacak bir heyetle yakın zamanda Kosova’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirilmesi ve iş birliklerinin somut projelere dönüştürülmesi planlanıyor.
Teşekkür ve İyi Niyet Mesajı
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, nazik ziyaretleri ve yapıcı katkıları dolayısıyla Bakan Fikrim Damka’ya teşekkür ederek, iki ülke arasında yükseköğretim ve sağlık alanındaki iş birliklerinin güçlenerek devam edeceğine inandığını ifade etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: