Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından bu sene ikincisi düzenlenen Tercih ve Tanıtım Günleri başladı. Gençlerin üniversite yolculuğunda doğru tercih yapmalarını desteklemek amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, bu yıl da yoğun katılımla açıldı.
Etkinliğin açılışı, ÇOMÜ Rektörlüğü’ne bağlı Şehir Ofisi'nde gerçekleştirildi. Törene Çanakkale Belediye Başkan Vekili Öznur Benderlioğlu Doğangün, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Halit Kubilay Fırat, üniversite yöneticileri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.
Program, kurdele kesimi ile resmen başlarken, açılış konuşmalarında üniversitenin bölgeye ve öğrencilere sunduğu olanaklar vurgulandı. Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu konuşmasında, ÇOMÜ'nün akademik gücüne, sosyal olanaklarına ve öğrenci dostu yapısına dikkat çekerek, “Gençlerimizi üniversitemizde görmekten mutluluk duyarız. Tercih döneminde onları en doğru şekilde bilgilendirmek için buradayız,” dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılar, kurulan fakülte ve yüksekokul stantlarını gezerek hem akademik birimler hakkında bilgi aldı hem de üniversite temsilcileriyle birebir görüşme fırsatı yakaladı.
Etkinlik kapsamında, üniversite adaylarına yönelik rehberlik hizmetlerinin yanı sıra, çeşitli sunumlar ve bilgilendirme çalışmaları da yer alacak. Tercih ve Tanıtım Günleri, üniversite tercihi yapacak adaylar için önemli bir kaynak olmayı hedefliyor.
ÇOMÜ Şehir Ofisi’ndeki etkinlikler, belirlenen tarihler boyunca devam edecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: