Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), ulaştırma sektörünün en kapsamlı organizasyonlarından biri olan UFEST Çanakkale’yi Terzioğlu Kampüsü Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (ÖSEM) başlattı. Açılışa ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun yanı sıra akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Ulaştırma ve altyapı alanındaki ulusal hedeflerin, sektörel yeniliklerin ve teknolojik gelişmelerin gençlerle buluşturulmasını amaçlayan festivalde, çeşitli sunumlar, uygulama alanları, tanıtım stantları ve interaktif etkinlikler yer alıyor.
Açılış konuşmasında ulaşım teknolojilerinin Türkiye’nin gelecek vizyonundaki kritik rolüne dikkat çeken Rektör Erenoğlu, öğrencilerin sektörle birebir etkileşim kurmasını sağlayan bu tür organizasyonların önemini vurguladı.
Festival kapsamında 12 Aralık Cuma günü saat 14.00’te Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, “Türkiye Yüzyılı’nda Ulaştırma Vizyonu” başlıklı özel bir oturum gerçekleştirecek. Ayrıca etkinlik boyunca düzenlenecek çekilişle, dört katılımcıya Doğu Ekspresi bileti hediye edilecek. Çekilişte ödül kazanacak katılımcıların salonda hazır bulunması gerektiği belirtildi.
UFEST Çanakkale, 9-12 Aralık tarihleri arasında 10.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor. Üniversite öğrencileri ve sektör temsilcileri, festival boyunca ulaştırma alanındaki son gelişmeleri yakından takip etme fırsatı bulacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: