AK Parti Kepez Belediye Meclis Üyesi Erkan Kürşat Ertürk, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 15 Temmuz'un Türk milletinin devletine, bayrağına ve milli iradesine sahip çıkarak yazdığı destansı direnişin adı olduğunu belirtti.
Ertürk, 15 Temmuz 2016 gecesinde FETÖ terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hedef aldığını ve milletin iradesini yok sayarak hain bir darbe girişiminde bulunduğunu ifade etti. Türk milletinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde meydanlara çıkarak darbecilere geçit vermediğini vurgulayan Ertürk, "O gece milletimiz yalnızca bir darbe girişimini bertaraf etmedi, aynı zamanda vatanına, bayrağına, ezanına ve bağımsızlığına sahip çıkarak tüm dünyaya unutulmayacak bir demokrasi dersi verdi." dedi.
Cumhur İttifakı'nın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekası ve milletin birliği için kurulmuş milli bir birliktelik olduğunun altını çizen Ertürk, terör örgütlerine ve Türkiye'nin huzurunu hedef alan tüm yapılara karşı mücadelenin aynı kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.
FETÖ ile mücadelenin sadece 15 Temmuz gecesiyle sınırlı olmadığını belirten Ertürk, devletin hukuk çerçevesinde yürüttüğü çalışmalarla örgütün tüm uzantılarının tek tek ortaya çıkarıldığını ifade ederek, "Son hain etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz tavizsiz şekilde devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.
Mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Ertürk, Türk milletinin tarih boyunca hiçbir zaman ihanet karşısında boyun eğmediğini belirterek, "Türk'e kefen biçenin ölümü korkunç olur. Dün olduğu gibi bugün de devletimize ve milletimize yönelen her türlü tehdide karşı aynı kararlılıkla mücadele edeceğiz." ifadelerine yer verdi.
Ertürk, mesajının sonunda Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını, hayatta olan gazilere ise sağlık ve huzur dolu bir ömür dilediğini belirterek, "Şehitlerimizin emaneti yerde kalmayacak, gazilerimizin mücadelesi unutulmayacaktır. Ne unutacağız ne unutturacağız." sözleriyle mesajını tamamladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: