Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta okullarda meydana gelen saldırılara ilişkin bir açıklama yaptı.
Rektör Erenoğlu, söz konusu saldırıları derin bir üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, “Bu elim olaylarda yaşamlarını yitiren öğretmen ve öğrencilerimize Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı. Yaralanan vatandaşlara da acil şifalar temennisinde bulundu.
Toplumun huzurunu ve özellikle eğitim kurumlarındaki güvenlik ortamını etkileyen bu tür olayların üniversite tarafından büyük bir hassasiyetle takip edildiğini vurgulayan Erenoğlu, üniversitelerin yalnızca akademik üretim yapılan kurumlar olmadığını, aynı zamanda toplumsal birlik ve güven ortamının güçlendiği merkezler olduğunu ifade etti.
Açıklamasında bilgi kirliliği ve dezenformasyona da dikkat çeken Erenoğlu, resmî makamlarca doğrulanmamış, kaynağı belirsiz içeriklere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Bilgi güvenliği, kurumsal disiplin ve dijital okuryazarlığın önemine vurgu yaptı.
Üniversitenin öğrencilerin psikolojik esenliğini korumak, akademik süreçlerin güvenli şekilde sürdürülmesini sağlamak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Erenoğlu, akademik ve idari personel ile öğrencilere sosyal medya ve iletişim kanallarında sorumlu ve doğrulanmış bilgiye dayalı paylaşımlar yapmaları çağrısında bulundu.
Erenoğlu, açıklamasının sonunda toplumsal huzurun korunmasının ortak sorumluluk olduğunu belirterek, kamuoyunun resmî bilgilendirmeleri üniversitenin kurumsal kanalları üzerinden takip etmesini istedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: