Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, Türkiye’nin ilk yerli ve milli savaş gemisi TCG Anadolu, “Zafer Yolculuğu” etkinliği için Gelibolu’dan İstanbul’a doğru hareket etti.
Milli Savunma Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen program, milli mücadele ruhunu yaşatmak, gençlere savunma sanayii ve teknoloji alanında ilham vermek amacıyla gerçekleştirildi.
Gençler TCG Anadolu’da
Gelibolu Feribot İskelesi’nden hareket eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile 350 genç, denizde TCG Anadolu’ya intikal etti. Bakan Bak, gençleri gemide karşılayarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Yolculuk boyunca TCG Anadolu tanıtılacak, Milli Savunma Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından “Mavi Vatan” konulu konferans verilecek.
Etkinlikte mühendislik fakültesi öğrencileri, ÜNİDES desteği alan kulüp temsilcileri, medya ve iletişim bölümü öğrencileri ile TEKNOFEST’te derece elde eden gençler yer aldı. Yaklaşık 8 saat sürecek yolculuğun ardından TCG Anadolu, İstanbul Sarayburnu Limanı’nda resmi törenle karşılanacak.
“Millilik oranı yüzde 85’in üzerine çıktı”
Bakan Osman Aşkın Bak, etkinlikte yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi’nin 110. yılında 110 bin gencin Çanakkale’yi ziyaret ettiğini hatırlatarak, bu kez gençlerin TCG Anadolu’da tarihi bir yolculuk yaptığını ifade etti.
Türkiye’nin savunma sanayiinde büyük bir atılım gerçekleştirdiğini belirten Bak, şu ifadeleri kullandı:
“Ülkemiz, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde savunma sanayisinde büyük bir hamle yaptı. Yüzde 20 olan millilik oranını yüzde 85’in üzerine çıkardı. MİLGEM Projesi çerçevesinde kendi gemilerimizi üretiyoruz. TCG Anadolu, Türk mühendislerinin inşa ettiği önemli bir amiral gemisidir.”
“Gençlerimiz geleceği inşa edecek”
Gençlerin milli şuur ve özgüvenle yetişmesini arzuladıklarını vurgulayan Bak, şunları söyledi:
“Gençlerimizin kapasitesini, gücünü görmesini istiyoruz. Özgüveni olan gençler, milletler çok şeyi başarabilir. Gençlerimiz Türkiye’yi gelecekte daha da ileriye taşıyacak. Ülkemiz, milli teknolojimiz ve güçlü ordumuzla gurur duyuyoruz. Bu etkinlikle gençlerimizin de bunu yakından görmesini istedik.”
Bakan Bak, ayrıca, etkinliğin gerçekleşmesine katkılarından dolayı Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: