Anahtar Parti Çanakkale İl Başkanı İsmail Kaya, iktidarın ekonomi yönetimini vergi politikaları ve artan hayat pahalılığı üzerinden eleştirdi. Kaya, vatandaşın yaptığı her harcamada ağır bir vergi yüküyle karşı karşıya kaldığını belirterek, kamu yatırımlarının “lütuf” gibi sunulmasına tepki gösterdi.
Kamu hizmetlerinin devletin asli görevi olduğunu ifade eden Kaya, uzun yıllardır görevde olan bir iktidarın yaptığı altyapı çalışmalarını sürekli övünme konusu yapmasının doğru olmadığını söyledi. “Devlet yol yapacak, altyapı yapacak, hizmet götürecek. Bunlar vatandaşın ödediği vergilerle yapılan işlerdir” diyen Kaya, bu tür yatırımların propaganda aracı haline getirilmemesi gerektiğini dile getirdi.
Vergi yükünün en somut örneklerinden birinin otomobil fiyatları olduğunu savunan Kaya, araç alımlarında vergi oranlarının vatandaşın bütçesini zorladığını belirtti. Bir otomobilin gerçek değerinin çok üzerinde fiyatlarla satıldığını söyleyen Kaya, “Arabanın değeri 1 milyon 300 bin lira ama vergiler nedeniyle 5 milyon liraya çıkıyor. Vatandaş bir araba alırken devlete iki araba parası ödüyor” ifadelerini kullandı.
Yüksek vergi karşılığında vatandaşın daha iyi hizmet beklemesinin doğal olduğunu vurgulayan Kaya, devletin altyapıdan ulaşıma kadar temel hizmetleri eksiksiz sunmakla yükümlü olduğunu belirtti. Kaya, “Vatandaş ödediği verginin karşılığını yol, köprü ve güçlü altyapı olarak görmek ister. Bu bir lütuf değil, vatandaşın hakkıdır” diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: