ÇTSO, AĞAÇ VE ORMAN UR-GE PROJESİ İHTİYAÇ ANALİZİ SONUÇ TOPLANTISI YAPILDI
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde yürütülmekte olan Ağaç ve Orman ürünleri sektörünün, ihracat ve rekabetçilik gücünün arttırılmasına yönelik olarak hazırlanan; “Çanakkale’nin Ağaç ve Orman Ürünlerinde Rekabet Gücünü ve İhracatını Geliştirme Kümesi” projesinin İhtiyaç Analizi Sonuç Raporu bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Yayınlanma :
22.08.2019 14:00
Güncelleme :
22.08.2019 14:00
“ODA OLARAK HEDEFİMİZ; İHRACAT YAPAN ÜYELERİMİZİ ALTERNATİF PAZARLARA TAŞIRKEN, İHRACATA YENİ BAŞLAYACAK FİRMALARIMIZA KILAVUZLUK YAPMAK”
Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi İhtiyaç Analizi Sonuç ve Bilgilendirme Toplantısının açılış konuşmasını yapan Başkan Selçuk Semizoğlu; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bölgemizde üretilen katma değerli ürünlerin ihracata giden yolda üyelerimize destek olmak üzere kılavuzluk yapmayı hedeflemekteyiz. Bu hedefimiz doğrultusunda, bölgemizin öncelikli sektörleri arasında yer alan Ağaç ve Orman ürünleri ile bu sektörün değer zincirinde yer alan firmalarımızın ürettikleri ürünleri yurt dışı pazarlara taşımak üzere projemizi hayata geçirdik. Projemizde yer alan 25 firmamızın katılımlarıyla sağlanan İhtiyaç Analizi Sonuç bilgileri bugün sizlerle burada paylaşılacak. Firmalarımızın ihracat ve pazar araştırma çalışmalarında ihtiyaç duydukları eğitim ve danışmanlık faaliyetlerine yılın son çeyreğinde başlayacağız. Eğitim faaliyetlerinin %75’i Ticaret Bakanlığımız %25’i ise Odamız tarafından karşılanacak. Bu sayede projede yer alan üyelerimiz ihracat ve pazar araştırmasına yönelik üst düzey eğitim faaliyetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Bununla beraber projemizde; Tanıtım, Yurt Dışı Pazarlama ve Alım Heyeti faaliyetlerinin %75’i yine Ticaret Bakanlığımız tarafından karşılanıyor. Bunu ihracatı hedefleyen firmalarımız için büyük bir fırsat olarak görüyorum. Odamız bünyesinde ihracat ve dış ticaret konularında tüm üyelerimize hizmet verecek birim oluşturduk. Daha önce İhracatçılar Birliğinde görev yapmış olan Dış Ticaret Uzmanı Bülent Bogadır’ı kadromuza dahil ettik. Odamızda ihracat ve pazar araştırması konularında altyapı çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor.” diyerek projeye katılım sağlayan, destek veren tüm üyelere, Projede çalışan personele ve danışman firma temsilcilerine teşekkür etti.
Danışman firma tarafından yapılan sunumda, projede yer alan firmaların ürünlerine göre belirlenen hedef Pazar ülkeler ve İhtiyaç Analizi sonuçları hakkında firmalara bilgi verilmesi ve soru-cevap kısmı ile toplantı sona erdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: