Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa eden Metin Ümit Ural’ın yerine Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanlığı’na Genel Merkez tarafından Sabiha Güler Koçer getirildi.
Bilindiği gibi İl Başkanı Metin Ümit Ural, istifa etmişti.
Öğrenildiğine göre Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İl Yönetim Kurulu Üyesi Meydin Nurlu ismi üzerinde anlaşıp Nurlu’nun İl Başkanı olması temenni edilmişti.
Meydin Nurlu sağlık durumunu gerekçe göstererek görevden çekilince İl yönetimi kendi arasında aynı gün bir seçim yaparak İl Genel Sekreteri Doğan Ateş’i yeni İl Başkanı olarak tavsiye kararı alıp Ankara’ya bildirmişti.
Oy birliği ile Doğan Ateş’in Ankara’ya Genel Merkeze isminin gitmesinin ardından Genel Merkez Çanakkale’de yaptığı ikili görüşmeler ve genel durumun ardından İl yönetiminde Eğitim Sekreteri olarak görev yapan Sabiha Güler Koçer’i yeni İl Bakanı olarak atadı. Çanakkale’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni il başkanı böylelikle Güler Koçer oldu.
(Kaynak:Çanakkale gündem gazetesi)
Yorumlar
Kalan Karakter: